Ta kontroll over strømregningen

Slå til FØR kulden slår inn...

 
OBS. Denne saken er mer enn tre år gammel.

En streng vinter kan gi deg skyhøye strømregninger. Det å følge med på strømprisene er tidkrevende, og det må spesialister til for å vite akkurat når det er lurt å binde dem. La derfor Norsk Hyttelags strømkomité gjøre jobben for deg.

Den kalde vinteren 2010


Forsider om strømsjokket vinteren 2010Husker du avisforsidene fra vinteren 2010? VG rapporterte om tidenes høyeste strømpris. E24 kunne fortelle at Midt- og Nord-Norge kom opp i hele 8 kroner per kWh på det verste. Helt uten forvarsel hadde Norge den dyreste strømmen i Europa.

Normalt vil spotpris på strøm være det billigste over tid. Men det spørs hvor villig du er til å tåle svingninger i kortere perioder. Kan du tåle en strømpris på 1 kroner per kWh? Eller 10 kroner per kWh?

Ved å binde strømprisen gjennom vinteren, er du forsikret mot de mest ekstreme utslagene. Jo lengre periode du binder strømprisen for, jo høyere blir prisen. Derfor er det ikke nok å vurdere om du skal binde strømprisen, du må også ta stilling til hvilken periode det er riktig å ha binding i.

Hyttestrøm med vintersikring


For å hjelpe deg som hytteeier å velge riktig, har Norsk Hyttelag satt ned en egen strømkomite som følger prisutviklingen på strøm fra dag til dag når vinteren nærmer seg.

Sverre Refsum er styremedlem i Norsk Hyttelag og medlem i strømkomiteen. – Vi i strømkomiteen følger med på prisutvikling, fyllingsnivå i vannmagasinene, forbruksmønstre og et titalls andre variabler for å vite akkurat når binding begynner å lønne seg, sier Refsum. – Når tiden er inne, binder vi prisen umiddelbart for alle medlemmene som er med i ordningen.

Det haster å velge riktig


For å få fastpris på strøm i den perioden strømkomiteen fastsetter, må du ha inngått avtale om Hyttestrøm med vintersikring før strømkomiteen treffer sitt vedtak. Er du for sent ute, kan du fortsatt tegne strømavtale, men da får du ikke nyte godt av fastprisen før neste vinter.

– Det haster derfor å bestille Hyttestrøm med vintersikring, presiserer Refsum. Vinteren er rett om hjørnet, og et vedtak om binding kan skje når som helst. – Vi har mulighet til å binde strømprisen for perioden desember-mars, men kan også velge en kortere periode om det fremstår som mer fornuftig. Det er også mulig at vi velger å ikke binde strømprisene i det hele tatt denne vinteren. I så fall vil alle abonnentene få den mest gunstige spotpris-avtalen i stedet.

Slik bestiller du Hyttestrøm med vintersikring:

Ring Hallingkraft på telefon 815 68 044 (husk å oppgi medlemsnummeret ditt i Norsk Hyttelag).
<< Forrige        46 av 75        Neste >>
 
 
 
 
 
© 2013 Norsk Hyttelag
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå