Ulike strømavtaler til sommer- og vinterhytter

Norsk Hyttelag hjelper deg å velge riktig avtale

 
OBS. Denne saken er mer enn tre år gammel.

Norsk Hyttelag og Hallingkraft lanserer nå en egen strømavtale for sommerhytter. Dermed kan medlemmene velge mellom tre ulike strømavtaler avhengig av bruksmønsteret på sin hytte.

Velg riktig strømavtale til din hytte

Vi spør daglig leder i Norsk Hyttelag, Audun Bringsvor, om hytteeierne virkelig har behov for så mange valgmuligheter. – Ja, helt klart, svarer han. – Det er stor forskjell på en vinterhytte med svært høyt forbruk i de månedene strømprisene er høyest og en sommerhytte som gjerne er avstengt hele vinteren.

Mye å spare på å bytte leverandør


Konkurransen om strømkundene er stor og det er i prinsippet liten forskjell mellom de ulike leverandørene. Likevel ser vi at mange hytteeiere har mye å spare på å bytte.

Har du vært lojal mot det lokale elverket, er sannsynligheten stor for at du fortsatt har en gammel strømavtale med variabel pris. Dette er en relativt dyr avtale som vi anbefaler alle hytteeiere å kvitte seg med.

Verdiløse garantier


Har du vært så heldig å få en topp 3-garanti eller topp 5-garanti på strømavtalen din? Ikke gled deg for tidlig. De fleste slike avtaler har null verdi.

– For det første har du en garanti for en god variabel pris-avtale, men det er jo den avtaletypen du uansett ikke bør velge, forklarer Bringsvor. – I tillegg sier garantien at din pris er på topp blant et utvalg strømleverandører de selv har valgt ut.

Velg innkjøpspris eller spotpris


– Velger du innkjøpspris eller spotpris, får du rimeligst strøm over tid, og riktig strømavtale er mye viktigere enn hvilken strømleverandør du bruker, sier Bringsvor.

Når du først har fått en avtale med innkjøpspris eller spotpris, er forskjellen svært liten mellom de ulike strømleverandørene. Likevel må du passe på at leverandøren ikke flytter deg over på en annen og mindre gunstig avtale etter en periode. – Vi har flere eksempler på strømkunder som har valgt en rimelig avtale på strømbarometeret, men som året etter oppdager at betingelsene er endret.

Strømavtale tilpasset din hytte


I samarbeid med Hallingkraft har Norsk Hyttelag utarbeidet tre ulike strømavtaler. Da er poenget at du skal kunne velge en avtale som passer best mulig til din hytte og ditt forbruk, og så skal Norsk Hyttelag sørge for at din avtale til enhver tid er så gunstig som mulig. – Dermed slipper du stadig å måtte sjekke strømavtalen din, forsikrer Bringsvor.

Strøm til sommer- og vinterhytter

Hyttestrøm for sommerhytter


Har du en hytte som du stenger hver vinter? Synes du det er irriterende å få strømregning hver vintermåned selv om hytta ikke er i bruk? Da er Hyttestrøm for sommerhytter noe for deg.

Les mer: Hyttestrøm for sommerhytter

Avtalen gir deg innkjøpspris gjennom våren, sommeren og høsten, men er helt gratis de tre vintermånedene. Det eneste vi krever, er at du har et årsforbruk på hytta på under 5 000 kWh.

Hyttestrøm med vintersikring


– De fleste av våre medlemmer med vinterhytte velger Hyttestrøm med vintersikring, forteller Bringsvor. Norsk Hyttelag har satt ned en egen strømkomité som følger strømprisene gjennom året.

Les mer: Hyttestrøm med vintersikring

Hvis det er fare for høye strømpriser i løpet av vinteren, forsøker vi å binde strømprisen til en så gunstig pris som mulig. Ved lave priser, som for eksempel vinteren 2014/2015, kan det være mest gunstig med innkjøpspris, og da kan vi velge å ikke binde prisen i det hele tatt.

Hyttestrøm til innkjøpspris


Dersom du ikke ønsker å binde prisen i løpet av vinteren eller har en sommerhytte med forbruk over 5 000 kWh, kan du velge vår standard strømavtale med innkjøpspris. Da betaler du vår innkjøpspris med tillegg av lovpålagt elsertifikat og mva. Bare et fastledd på 49 kroner per måned samt nettleie til ditt lokale nettselskap kommer i tillegg.

Les mer: Hyttestrøm til innkjøpspris

Populære avtaler


– Strømavtalene vår har blitt svært godt mottatt blant medlemmene våre, forteller Audun Bringsvor, og stadig flere medlemmer velger disse strømavtalene både hjemme og på hytta.
<< Forrige        34 av 75        Neste >>
 
 
 
 
 
© 2013 Norsk Hyttelag
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå