Nå binder vi strømprisene

Norsk Hyttelags medlemmer er sikret mot strømsjokk i vinter

 
OBS. Denne saken er mer enn tre år gammel.

Etter å ha fulgt nøye med på strømprisene i flere uker, bestemte Norsk Hyttelags strømkomite den siste dagen i oktober at det var på tide å inngå avtale om fastpris. Avtalen gjelder alle medlemmer i Norsk Hyttelag som har avtale om hyttestrøm med vintersikring. Disse er nå sikret en pris på 45,45 øre per kWh i vinter, uansett hvor kaldt det blir.

– Det var ikke frykten for ekstremt høye strømpriser i vinter som var utslagsgivende denne gangen, sier Sverre Refsum i Norsk Hyttelag. – Slik markedet ser ut per i dag, forventer vi et relativt normalt prisnivå gjennom hele vinteren.

De kaldeste månedene
Norsk Hyttelag har valgt å binde strømprisen fra 1. desember 2013 til 31. mars 2014. Dette er vanligvis den kaldeste perioden i året, samtidig som vi bruker hyttene spesielt mye. For de som sammenligner vår fastprisavtale med andre, er det viktig å sammenligne riktig periode. Hvis avtalen starter i november og varer langt ut i april, bør også prisen være vesentlig lavere. Vi har valgt en kortere og mer spisset fastprisperiode for våre medlemmer.

Balansert risiko
Når vi har valgt å binde strømprisen på 45,45 øre per kWh, er det fordi dette er en svært lav vinterpris. Vår vurdering er at den flytende strømprisen ikke kommer til å bli vesentlig lavere enn dette, uansett hvordan vinteren blir. Derimot er det alltid en risiko for at strømprisen blir vesentlig høyere.

– Alt i alt er denne fastprisen en god balanse mellom pris og risiko, slår Nils Halvard Bråten fast. Han er banksjef personmarked i Skue Sparebank og medlem i Norsk Hyttelags strømkomite. – Hvis de flytende prisene blir lavere enn våre analyser tilsier, vil besparelsen uansett være liten. Men hvis prisene går i været, har våre medlemmer spart et betydelig beløp.

Om hyttestrøm med vintersikring
Strømavtalen er et samarbeid mellom Norsk Hyttelag og Hallingkraft. Det er Hallingkraft som leverer selve strømavtalen, men den er kun tilgjengelig for medlemmer av Norsk Hyttelag. Hyttestrøm med vintersikring leveres til hytter over hele landet. Flere av våre medlemmer har også valgt å inngå avtale med vintersikring hjemme i boligen. For mer informasjon, gå til www.norskhyttelag.no/Medlemsfordeler/

<< Forrige        67 av 75        Neste >>
 
 
 
 
 
© 2013 Norsk Hyttelag
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå