Hver tredje nordmann skal på hytta i vinterferien

 
OBS. Denne saken er mer enn tre år gammel.

En av fire nordmenn planlegger å ta fri i vinterferien i år. Fortsatt er det flest ferierende, hele 39 prosent, som reiser til utlandet. Men stadig flere, i år hele 35 prosent, velger hytta i vinterferien. Dette er det høyeste tallet noensinne, sier direktør for Reise Norge i Virke, Hilde Charlotte Solheim.

Hver tredje nordmann tilbringer vinterferien på hyttaBefolkningsundersøkelsen om nordmennes ferievaner og ferieplaner er utført av Opinion/Norstat for Hovedorganisasjonen Virke.

– Hytta er nordmenns foretrukne ferieform i Norge, sier Hilde Charlotte Solheim. – Samvær med familie og venner er absolutt viktigste motiv for vinterferien, men å utøve aktiviteter og dyrke egne interesser scorer også høyt. Her finner vi nok mange skiinteresserte nordmenn som bruker vinterferien til alpint og langrenn.

– Det er gledelig at så mange velger å bruke tid på hytta, sier Audun Bringsvor i Norsk Hyttelag. Vi vet at hytta gir et kjærkomment pusterom fra hverdagen som andre ferieformer ikke gir på samme måte. Dette er godt for den enkelte hytteeier, og gir positive ringvirkninger til både familie, venner og kolleger.

I følge Prognosesenterets landsomfattende hytteundersøkelse tilbringer vi nå 49 dager på hytta hvert år. Med litt mer sommerferie enn vinter- og påskeferie, brukes gjerne sommerhyttene noe mer enn vinterhytter (henholdsvis 58 og 41 dager i året i følge undersøkelsen). Utviklingen går i retning av mer tid på hytta, blant annet som følge av mer komfort og et mer fleksibelt arbeidsliv. Det er også flere som får kortere reisetid til hytta enn tidligere.

Patetisk produktivitetspreik


I en kronikk i Dagens Næringsliv i går, skriver Trond-Morten Lindberg i revisjons- og rådgivningsselskapet BDO at han blir "irritert når han ser at det er kø til fjellet torsdag." Her hevder han at nordmenn er late og at vi trenger en grundig holdningsendring.

Patetisk produktivitetspreik - DN.no 11.02.2015

I kronikken hevder han at det er latskapen og ikke oljeprisen som er den største trusselen mot norsk økonomi. – Når enkelte virksomheter flytter fredagskaken til torsdag for at flest mulig skal være til stede, sier det jo sitt, sier Lindberg til Dagens Næringsliv, og spør hvordan det har blitt et statussymbol å skru av mobilen når man går fra jobb.

I Norsk Hyttelag mener man at folk ikke trenger å velge bort hyttekosen for å være produktive, like lite som de må velge bort produktiviteten for å leve et godt liv. – Det finnes en mellomting mellom helt av og helt på, sier Audun Bringsvor, og mitt inntrykk er at hyttefolket er bedre enn mange på å finne denne balansen.

Tall fra Telenor viser dessuten at folk ikke slår av mobiltelefonen i helgene. I følge administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge er det minst like mye trafikk i mobilnettet i helgene som på ukedagene, og undersøkelser viser at én av tre nordmenn jobber på vei til og fra jobben. – Kanskje er det mer mobilfri på hytta vi trenger, ikke mindre?

<< Forrige        43 av 75        Neste >>
 
 
 
 
 
© 2013 Norsk Hyttelag
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå