Høyre vil fjerne eiendomsskatten

 
OBS. Denne saken er mer enn tre år gammel.

På sin egen blogg tar Høyres Jan Tore Sanner til orde for å fjerne hytteskatten. Han argumenterer med at den norske hytta står i en særstilling som et ikke-økonomisk objekt med en betydelig egenverdi, og at det derfor er feil å gjøre den om til et skatteobjekt. I tillegg sier Sanner at eiendomsskatt på fritidsboliger utgjør et demokratisk problem fordi man betaler en skatt i en kommune hvor man ikke har stemmerett.

Vi i Norsk Hyttelag kunne ikke vært mer enige. Vi blir kontaktet ukentlig av hytteeiere over hele landet som opplever hytteskatten som dypt urettferdig og urimelig. En sak er at hyttefolket må betale for innbyggernes skole- og helsetilbud (de fleste kommunale tjenester til hyttefolket med unntak av legevakt og bruk av kommunale veier er gebyrbelagt og selvfinansierende). Enda verre blir det når stadig flere kommuner innfører takseringsregler som gir hytter dobbel kvadratmeterpris i forhold til boliger.

Lovverket er tydelig på at det ikke er lov å forskjellsbehandle bolig og fritidsbolig. Det er med andre ord ikke mulig for en kommune å ha høyere skattesats på fritidsbolig. Men det er lett å omgå reglene ved å bruke ulik kvadratmeterpris eller ved å bruke sonefaktorer som øker skattegrunnlaget i typiske hytteområder.


Kan vi stole på Jan Tore Sanner?


Jan Tore SannerVi er svært glade for at Jan Tore Sanner går så sterkt ut mot den urettferdige hytteskatten. Det er bare et problem... Blogginnlegget ble skrevet i 2009. Da lovte Sanner at et borgerlig flertall ved Stortingsvalget ville sørge for at 2009 var det siste året du betalte ekstra skatt på hytta.

Historien viste at det tok Høyre en ekstra periode å få borgerlig flertall. Så hva mener Høyre i 2013?

Klikk her for å lese Jan Tore Sanners blogginnlegg fra 2009.
<< Forrige        60 av 75        Neste >>
 
 
 
 
 
© 2013 Norsk Hyttelag
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå