Norsk Hyttelag på jobb for hytteeierne

De kommunale avgiftene er for høye

 
OBS. Denne saken er mer enn tre år gammel.

En fersk undersøkelse fra Norsk Hyttelag viser at 4 av 10 norske hytteeiere synes vertskommunene tar seg for godt betalt for tjenestene.

Så mange som 4 700 respondenter har foreløpig svart på undersøkelsen, og svarene fordeler seg på 20 innlandskommuner i den sørlige delen av landet, fra Dovre og Os i nord til Lillehammer i sør og Stryn i vest.

Drøye 41 prosent mener at avgiftsnivået i vertskommunen er "Alt for dyrt i forhold til de tjenestene jeg får." En fjerdedel av respondentene svarer at det er "Dyrt, men likevel rettferdig i forhold til tjenestene", mens 31 prosent mener at avgiftene er "Rimelig og rettferdig i forhold til tjenestene jeg får".

Ringsaker har de minst fornøyde hytteeierne


Hytteeierne i Ringsaker kommune er blant de første Norsk Hyttelag har fått svar fra. Ringsaker har hittil den høyeste andelen hytteeiere som syes de punger ut for mye, med nærmere 6 av 10 misfornøyde hytteeiere. Dette kan skyldes økningen i eiendomsskatt de siste årene. Blant de som er fornøyde med avgiftsnivået i kommunen, skiller særlig Lillehammer, Dovre, Rauma og Lom seg ut.

Daglig leder i Norsk Hyttelag, Stein Wettergreen, merker seg det foreløpige resultatet. – Jeg er spent på om resultatene fra kommunene vi kartlegger over sommeren skiller seg fra de 20 kommunene vi har fått svar fra hittil, sier han, og er spesielt spent på om Ringsaker fortsatt vil være verstingen når tallene fra flere kommuner er talt opp.

En fersk undersøkelse fra Norsk Hyttelag viser at 4 av 10 hytteeiere er misfornøyde med avgiftsnivået i hyttekommunen sin


Hytteundersøkelsen er utført i 2014 av Norsk Hyttelag. Hytteundersøkelsen distribueres til hytteeiere i utvalgte hyttekommuner, og er andre fase i en større nasjonal undersøkelse hvor målet er å få mer kunnskap om hytteeierne og hvilke faktorer som påvirker tilfredshet hos hyttefolket. For mer informasjon, kontakt Stein Wettergreen på telefon 22 54 31 00.
<< Forrige        56 av 75        Neste >>
 
 
 
 
 
© 2013 Norsk Hyttelag
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå