10 gode råd for et vellykket generasjonsskifte på hytta

 
OBS. Denne saken er mer enn tre år gammel.

Vi står foran tidenes generasjonsskifte i Hytte-Norge. Halvparten av alle hytteeiere i Norge er over 60 år, og i løpet av de neste 10-20 årene skal over 100 000 hytter overlates til neste generasjon. Norsk Hyttelag har utarbeidet 10 gode råd for familier som ønsker å gjennomføre et generasjonsskifte på hytta på en måte som sikrer både hyttekosen og familiefreden.

  1. Snakk med familien om dine ønsker.
  2. Sett deg inn i de viktigste begrensningene i arveloven og ekteskapsloven.
  3. Skal hytta overdras etter din død, skriv et ordentlig testament.
  4. Skal du gi bort hytta i gave mens du lever, skriv et gavebrev som beskriver dine ønsker.
  5. Hvis du gir hytta i gave til et av barna, ta stilling til om andre arvinger skal kompenseres for dette i arveoppgjøret.
  6. Eier du hytta sammen med ektefelle, avklar om lengstlevende ektefelle skal beholde hytta i uskifte så lenge han eller hun lever.
  7. Ønsker du å fordele arven ut over begrensningene i arveloven, kan du likevel løse det om du inngår en avtale med barna dine.
  8. Skal du gi bort hytta, bør du vurdere å forbeholde deg bruksrett.
  9. Skal barna dine overta hytta i fellesskap, bør dere lage en avtale som bestemmer hva som skjer om familieforholdene forandrer seg.
  10. Følg med på endringer i den nye arveloven og gjør endinger i avtalen om nødvendig.
Odd-Bjørn Hjelmeset sammen med Anne Sofie Rolfsjord og Randi Birgitte Bull

Rådene er utarbeidet av Norsk Hyttelag i samarbeid med hytteadvokat Randi Birgitte Bull i advokatfirmaet Bull & Co. Bildet viser generalsekretær i Norsk Hyttelag, Odd-Bjørn Hjelmeset, sammen med advokatene Anne-Sofie Rolfsjord (til venstre) og Randi Birgitte Bull i forbindelse med et medlemsmøte hvor reglene rundt generasjonsskifte ble presentert for medlemmene.
<< Forrige        38 av 75        Neste >>
 
 
 
 
 
© 2013 Norsk Hyttelag
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå