God Morgen Norge

Lag gode avtaler hvis søsken skal dele familiehytta

 
OBS. Denne saken er mer enn tre år gammel.

Generasjonsskifte og deling av familiehytter var tema på God Morgen Norge i dag tidlig, og naturligvis var Norsk Hyttelag godt representert i sofaen i TV 2-studioet.

– Svært mange av hyttene her i landet er bygd på 1960- og 70-tallet, forteller Jan Velvin som er leder for Senter for reiseliv ved Høgskolen i Buskerud og en av ressurspersonene bak Norsk Hyttelag. – Det betyr at vi står foran en bølge av generasjonsskifter i årene fremover, og det er sannsynligvis mange som må dele familiehytta med sine søsken.

De som snart skal overta hyttene etter sine foreldre, er det første som har vokst opp med hytte. De har mange minner og sterke følelser knyttet til familiehytta, og vil absolutt ikke gi fra seg hytta. – Vi kaller dem generasjon H, forteller Velvin, hyttegenerasjonen som for enhver pris vil videreføre familietradisjonene til egne barn.

– Lag gode avtaler, og lag dem i god tid, formaner Henrik Jensen. Han er Norsk Hyttelags hytteadvokat og har sett mange familier få seg en overraskelse når de oppdager hvor viktig hytta har blitt. – Ta gjerne kontakt med en advokat, sier han, ikke for å få hjelp til å slå kloa i hytta foran nesen på søskene dine, men for å få hjelp til å få på plass en avtale som ivaretar alle hensyn.

Du kan også lese om sendingen i Hytteavisen.
<< Forrige        72 av 75        Neste >>
 
 

Nyheter

 
 
 
 
© 2013 Norsk Hyttelag
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå