Eiendomsskatt i Øystre Slidre

Lokalpolitikerne går inn for hytteskatt

 
OBS. Denne saken er mer enn tre år gammel.

Et veldig knapt flertall i formannsskapet går inn for eiendomsskatt på bolig og fritidsbolig i Øystre Slidre. Rådmannen anbefaler også en rask opptrapping fra 2,0 promille til 3,5 promille. Saken skal nå behandles i kommunestyret den 20. oktober.

Det var i august vi først kunne melde at kommunestyret i Øystre Slidre var i ferd med å snu i forhold til eiendomsskatt. Rådmann Øivind Langseth har foreslått eiendomsskatt ved flere anledninger tidligere, men kommunepolitikerne har alltid vendt tommelen ned. Inntil nå.

Snart får også Bitihorn eiendomsskatt
Det var i kommunestyremøtet torsdag 25. august at politikerne vedtok å utrede eiendomsskatt. – No må vi i Øystre Slidre vera offensive og satse, uttalte varaordfører Ove Ekerbakke fra Høgre til Avisa Valdres. – Tida er inne for det. Eg og partiet er ikkje glad i eigedomsskatt, men vi må ta den debatten.

Vararepresentant Erik Østli fra Arbeiderpartiet gikk enda lenger. – Eg får tårer i augo av eigedomsskatten. Vi køyrer på med 7 promille, uttalte han, forhåpentligvis i et forsøk på politisk humor. – Eg gler meg som ein gutunge på julaftan.

Formannsskapet går inn for hytteskatt


Torsdag 8. september ble saken behandlet i formannskapet i Øystre Slidre. Rådmannen hadde foreslått å vedta innføring av eiendomsskatt fra og med 2018. Med knappest mulig flertall, 3 mot 2 stemmer, ble forslaget vedtatt. De to som stemte mot, Over Ekerbakke fra Høgre og Odd Erik Holden fra Senterpartiet, var riktignok ikke mot eiendomsskatt, men foreslo en utsettelse for mer omfattende utredning.

Det er kommunestyret som skal ta endelig beslutning om eiendomsskatt. Dette var oprinnelig planlagt til kommunestyremøtet den 22. september, men nå er saken utsatt til 20. oktober.

Folkemøte tirsdag 4. oktober


Kommunen innkaller nå til folkemøte for å informere om eiendomsskatten og høre hva innbyggere og hyttefolket mener. Møt opp tirsdag 4 oktober (i høstferien for mange av oss) og si din mening.

Det blir møte på Beitostølen på formiddagen og eget møte på Tingvang om kvelden.
<< Forrige        6 av 75        Neste >>
 
 
 
 
 
© 2013 Norsk Hyttelag
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå