Bærbart solcelleanlegg

 
Har du behov for mer strøm på hytta, i naustet, på båten eller på fjelltur? Da kan dette bærbare solcelleanlegget fra Solei være midt i blinken for deg. Denne lille kraftpakken består av et sammenleggbart solcellepanel på 39 watt og en bærbar generator/batteripakke med kapasitet på 150 Wh.Medlemsrabatt
I nettbutikken til Solei koster en BSK150 kr 7 900. Nå har Solei tatt inn et parti som selges med en betydelig rabatt til våre medlemmer.

Medlemspris kun 4 900,- (du sparer kr 3 000,-)


For å få medlemsrabatten må du bestille på solei.no/norskhyttelag eller ringe Solei på 461 24 218.

Bærbart solcelleanleggBærbart solcelleanlegg


Selve produktet består av et sammenleggbart solcellepanel på 39 watt og en bærbar generator/batteripakke på 150 Wh. Batteripakken veier 1,5 kilo og solcellepanelet nesten 1 kilo, så dette er ikke noe du går med i sekken på en vanlig fjelltur. Men du kan ha stor glede av pakken på en lengre fjelltur, for eksempel om du overnatter i telt underveis.

Solcellepanelet og batteripakken kan brukes uavhengig av hverandre. Du kan gjerne lade telefonen direkte fra solcellepanelet om batteripakken står hjemme. Og du kan like gjerne ha med batteripakken ut på tur og la solcellepanelet ligge hjemme. Og hvis det ikke er sol, kan du lade batteripakken i en vanlig stikkontakt hjemme.

Batteripakken leverer strøm til lading av telefon, jaktradio og lignende via to USB-kontakter, men kan også levere 220 volt i en vanlig stikkontakt. Vi anslår at du kan lade telefonen din 15 ganger eller bruke en vanlig 230 volt lyspære i 30 timer – uten å fylle på strøm fra solcellepanelet.

Strøm på hytta


Har du en hytte uten strøm, kan dette være et enkelt solcelleanlegg for deg, selv om de fleste nok vil velge en litt større modell. Skal solcellepanelet være fastmontert på hytta, vil det også bli rimeligere med et tradisjonelt panel. Men om du skal ha med deg solcellepanelet eller bruke det ulike steder, er dette ideelt.

Vi brukte BSK150 på utedo, hvor vi endelig fikk elektrisk lys fra 230 volts stikkontakt. I tillegg kunne vi lade mobiltelefonen og høre radio fra USB-kontakten. Nå kan vi jo fint greie oss uten radio og mobiltelefon på utedo, men om vi hadde hatt et naust eller en fiskebu lenger unna, ville BSK 150 vært uunnværelig.

– Har du et slikt solcelleanlegg liggende i naustet, har du alltid strøm når du trenger det, sier Harald Kenneth Loe fra importøren Solei. – Batteripakken er allerede ladet med 150 Wh når du kommer, og normalt vil solcellepanelet rekke å fullade batteriene hver dag.

BSK150 er perfekt når du overnatter i teltStrøm på tur


Vi ville ikke bære med oss 2,5 kilo med solcellekraftverk på fjelltur, men da vi skulle overnatte i telt, fikk BSK150 være med.

Mens vi gikk på lengre turer i området, hang solcellepanelet fra teltet. Dermed kunne vi lade både kamera og telefoner hver morgen, og var aldri redde for å gå tom for strøm. Skal du ut på en lengre tur, for eksempel på jakt hvor du også er avhengig av strøm til jaktradio, vil BSK150 være gull verd.

Vi har også tenkt å ha med oss vår solcellepakke på kajakktur i løpet av året. Da betyr ikke vekten så mye, men tilgang til strøm ved strandhugg og overnatting betyr mye for både komfort og trygghet.

Bare en kilo


Du kan også halvere vekten ved å la solcellepanelet ligge hjemme og bare ta med batteripakken. Og du sparer enda mer vekt om du lar batteripakken ligge hjemme, og lader direkte fra solcellene. Husk at solcellepanelet fungerer godt selv i overskyet vær!

Ordinær pris 7 900,-
Medlemspris 4 900,-
Du sparer 3 000,-

Du bestiller på solei.no/norskhyttelag eller ved å ringe Solei på 461 24 218.

 
 
 
 
 
© 2013 Norsk Hyttelag
Webutvikling av: Assist2net